Razbijamo mite: kriolipoliza – neinvazivno preoblikovanje telesa

Ali tudi vam kljub hujšanju in redni vadbi ostanejo nadležne maščobne blazinice na področjih, kot so nadlahti, trebuh, »ljubezenske ročke«, jahalne hlače, zadnjica?

Tokrat se lahko od njih poslovite za vedno – v Kliniki OMNIA smo nadgradili ponudbo za oblikovanje telesa s kar dvema vrhunskima aparatoma, s katerima vam bomo pomagali do želenega rezultata na neboleč, neinvaziven in trajen način.

Z veseljem vam predstavljamo aparata ZLipo za priljubljeno kriolipolizo ter ZWavePro za učvrstitev kože in hitrejše odvajanje maščobnih celic ter odpravo celulita.

O kriolipolizi med nepoznavalci kroži kar nekaj mitov in tabujev, ki jih bomo razbili, kot krioliza to naredi z maščobnimi blazinicami!

Kaj je kriolipoliza?

Kriolipoliza je skovanka iz besed krio, kar pomeni led, in lipoliza, ki pomeni kemični razpad maščobnih celic.
Na kratko povedano gre za odstranjevanje podkožnega maščevja z zamrzovanjem.

Nikar se ne ustrašite, ne gre za nobeno znanstveno fantastiko, niti za tretma, rezerviran le za zvezdnike – to poletje si ga lahko privoščite v Kliniki OMNIA in se v poletje podate s ploskim trebuhom in čvrsto zadnjico!

Bodite pripravljeni na poletje!

Kako deluje kriolipoliza?

S posebno napravo obdelamo želeni del telesa tako, da aplikator z vakuumom posesa vase kožno gubo problematičnega dela telesa z maščobno oblogo, ki ga intenzivno ohlaja 45–50 minut, brez da bi pri tem vplival na kožo in druga tkiva.

V celicah zaradi procesov ohlajanja zamrznejo trigliceridi, kar povzroči razkroj maščobnih celic na obravnavanem območju, ki jih telo v naslednjih tednih samo izloči. Postopek je varen, neboleč, ne zahteva okrevanja, predvsem pa je učinkovit, saj dokazano trajno odstrani okoli 25 odstotkov maščobnih celic tam, kjer jih je najtežje odpraviti.

 

Samo pri nas – pospešite preoblikovanje telesa s paketi OMNIA

Da bi bili rezultati zmanjševanja maščevja s kriolipolizo kar najbolj učinkoviti, vam samo v Kliniki OMNIA nudimo obravnavo problematičnih delov telesa s kar dvema aparatoma.

Ko določeno območje tretiramo s kriolipolizo z aparatom ZLipo, nanj apliciramo še udarne valove z aparatom ZWavePro. Ta z radialnimi udarnimi valovi visokih energijskih vrednosti dokazano vpliva na izboljšano cirkulacijo krvi, stimulira nastanek novega kolagena in drugih vezivnih tkiv v koži, kar se z le nekaj obravnavami pokaže kot čvrsta, napeta in elastična koža, kot je bila v vaših dvajsetih.

Izboljšano delovanje limfne drenaže pa vpliva na hitrejše izločanje snovi iz telesa, kar pospeši delovanje kriolipolize mnogo bolj kot zgolj ročna masaža. Tretma je popolnoma neboleč, enostaven in prilagodljiv, daje pa vidne rezultate. 

Popolna kombinacija obeh aparatov pomeni občutno izboljšane rezultate – hitrejšo in učinkovito izgubo maščevja.

Študije dokazujejo, da z intenzivno a nebolečo terapijo z udarnimi valovi neposredno po kriolipolizi ne pospešimo le izginjanja maščobnih blazinic, ampak pospešimo tudi delovanje limfne drenaže ter učvrstimo kožo.

Poslovite se torej od maščobnih oblog in celulita in še pred poletjem oblikujte svoje sanjsko telo! 

 

RESNICE IN MITI O KRIOLIPOLIZI

 

Se vam prebrano zdi prelepo, da bi bilo res? Ali pa ste o kriolipolizi slišali različne mite – da boli, ne učinkuje, pusti brazgotine? Za vas je naša izkušena zdravnica, priznana estetska kirurginja Daša Kovačič Beković razkrila, kaj je res in kaj je mit.

1. mit: »Kriolipoliza boli!«

VEČINOMA NE DRŽI

Kriolipoliza je neinvaziven tretma, kjer kožo najprej zaščitimo z oblogo, ki kožo zaščiti pred ozeblinami.

Aparat ustvari podtlak, ki ročnik neboleče prisesa na kožo in vanj potegne kožno gubo, ki jo želimo stanjšati.

Ob hlajenju pacienti in pacientke poročajo o občutkih ščemenja, mravljinčenju, rahlega zbadanja ali vlečenja, a nihče teh občutkov ni opisal kot zmerno do močno bolečih.

Zaradi hlajenja pod 10 stopinj Celzija, pa tudi ti občutki postopno izzvenijo. Med tretmajem, ki traja med 45 in 50 minut, pacienti pogosto delajo s prenosnikom, poslušajo glasbo, zadremajo. Po odstranitvi aparata se sicer lahko pojavijo stranski pojavi (oteklina, bledica, srbenje, modrica, zbadanje, otrdelost, pekoč občutek ali rahla bolečina), a jih pacienti opisujejo kot popolnoma tolerantne in se lahko nemudoma vrnejo k vsakdanjim opravilom.

2. mit: »Kriolipoliza je finančno nedosegljiva.«

VEČINOMA NE DRŽI

V Kliniki Omnia si prizadevamo naše storitve ponuditi čim širši populaciji, zato smo za vas pripravili dva paketa kriolipolize z udarnimi valovi, ki pospešujeta razkrajanje maščobnih celic, in hkrati izboljšujeta rezultate, da lahko s tem zmanjšamo število samih tretmajev.

Paketa vključujeta tretmaje v razponu dveh mesecev, kar je, če jih preračunamo na število obiskov v kliniki in učinkovitostjo samega tretmaja, ugodna ponudba. Strinjamo se, da morda res ni za prav vsak žep, vendarle pa je cenovno ugodnejša od marsikaterega drugega pristopa k preoblikovanju telesa na tržišču.

3. mit: »S kriolipolizo ne shujšaš!«

DRŽI

Kriolipoliza res ni namenjena hujšanju, ampak tanjšanju maščobnih blazinic na področjih, ki jih z dieto in redno vadbo ni bilo mogoče odstraniti.

Ne gre torej za hujšanje v pravem pomenu besede – odstranjevanje večjih predelov maščobnih oblog pri povečani telesni teži – temveč za preoblikovanje telesa oziroma zmanjšanje podkožnega maščevja pri ljudeh, ki so sicer v dobri fizični kondiciji in se zdravo prehranjujejo; torej ne gre za »zdravljenje« debelosti«.

Pri prvih bodo rezultati učinkoviti in opazni, medtem ko bodo pri slednjih, ljudeh z debelimi in trdimi maščobnimi blazinicami, tretmaji manj učinkoviti ali povsem neopazni.

Stanjšanje podkožnega maščevja na obravnavanem predelu je okoli 25-odstotno in trajno, a se ob znatnem povečanju telesne teže maščoba lahko nabere nazaj tudi na predelu, kjer smo opravili kriolipolizo.

4. mit: »Pri kriolipolizi je mnogo stranskih učinkov.«

NE DRŽI

Kriolipoliza je varen poseg z minimalnimi stranskimi učinki, ki pa nam ne onemogočajo vrnitve v vsakdanje življenje po obravnavi.

Pri nekaterih pacientih je po obravnavi opazna le rdečica na mestu, kjer je vakuum hladil kožno gubo, pri drugih so zabeležene še: oteklina, modrica, zmanjšana občutljivost na dotik, mravljinčavost, rahla bolečina in razbarvanost kože.

Vsi omenjeni stranski učinki minejo v razponu nekaj ur do nekaj tednov. Najdlje trajajoč zabeležen stranski učinek je zmanjšana občutljivost na obravnavanem mestu. Izjemno redek je pojav paradoksne maščobne hiperplazije, kjer s kriolipolizo dosežemo ravno obratni učinek: po 2–5 mesecih se vidno poveča prostornina obravnavanega dela v obliki neboleče čvrste zatrdline. Gre za pojavnost pri manj kot 2 procentih populacije, pogosteje pri moških, a je pomembna tudi dedna nagnjenost. Nastalo tvorbo je potrebno kirurško odstraniti z liposukcijo.

5. mit: »Kriolipoliza se ne more primerjati z liposukcijo.«

DRŽI

Liposukcija oziroma kirurško odstranjevanje podkožnega maščevja, je še vedno najbolj učinkovita metoda trajnega odstranjevanja maščobnih oblog. A povečano povpraševanje po neinvazivnih estetskih postopkih kaže na to, da so pacienti v zameno za manjšo invazivnost in hitrejše okrevanje po posegu pripravljeni sprejeti tudi malce slabši rezultat. 

Liposukcija je postopek, izveden v splošni anesteziji, kjer s pomočjo cevk izsesamo podkožno maščevje. Rezultat je opazen nemudoma, a zahteva tudi nekajdnevno okrevanje.

Kriolipoliza pa je neinvaziven postopek, kjer z aparatom na določenem mestu od zunaj ohlajamo maščevje pod kožo. S procesom zamrzovanja začnemo postopek razkroja maščobnih celic, ki se nato v naslednjih tednih samodejno izločijo iz telesa. Rezultat je zato viden šele po nekaj tednih, a se lahko nemudoma po posegu vrnemo k vsakdanjim opravilom.

 

6. mit: »Kriolipolizo lahko opravijo le na majhnem območju.«

NE DRŽI

Z napredovanjem tehnologije se tudi ročniki na aparatu za kriolipolizo izboljšujejo, zato so ti v primerjavi s predhodnimi večji in lahko ustvarijo večjo kožno gubo za obravnavani del. Poleg tega lahko z enim aparatom z dvema ročnikoma hkrati obravnavamo dva manjša predela, na primer stranski in ledveni predel, nadlakti ipd. 

7. mit: »S kriolipolizo bom dobil/-a ozebline, razpadanje maščobnih celic pa bo škodljivo vplivalo na telo!«

NE DRŽI

Kljub temu da kožo med kriolipolizo ohladimo pod 10 stopinj Celzija, jo predhodno zaščitimo s posebno oblogo, ki kožo zaščiti pred ozeblinami. Poleg tega so raziskave, ki so prvotno privedle do razvoja kriolipolize, pokazale, da so maščobne celice mnogo bolj občutljive na mraz od tkiva, ki jih obkroža.

Prav tako je odveč zaskrbljenost, da bi razpadanje maščobnih celic povečalo količino maščob v krvi ali vplivalo na delovanje jeter. V laboratorijskih testih teh odstopanj namreč niso opazili.

Res pa je, da kriolipolizo odsvetujemo ljudem s preobčutljivostjo na mraz, s kožnimi poškodbami, ekcemom ali luskavico, prav tako pa ni primeren poseg za nosečnice ali doječe matere, paciente z diabetično polinevropatijo ali boleznimi perifernega živčevja.

 

Pričakajte poletje v najboljši formi in se že danes naročite na paket OMNIA kriolipolize in udarnih valov na info@klinika-omnia.com ali nas pokličite na 059 103 103.

CENE NAJDETE TUKAJ. 

Prijazno osebje, izkušena estetska kirurginja, vrhunski aparati in intimno okolje Klinike OMNIA vas z veseljem pričakujemo!