Dermalna polnila – filerji

V Estetiki Omnia kot dermalno polnilo uporabljamo hialuronsko kislino (hialuron), ki je naravna sestavina našega telesa.

Dermalno polnilo hialuron – naravna sestavina telesa, ki omogoča varno uporabo

Človeško telo s starostjo izgublja volumen (maščobo, kostno maso, hialuron,…), kar se kaže v izgubi volumna in pojavljanju gub. Ker je hialuron telesu lastna substanca nam njegova uporaba omogoča varen način aplikacije in naraven popravek ter povrnitev svežega, mladostnega videza.

Dermalno polnilo hialuron se uporablja v estetske namene na obrazu žensk in moških za:

  • odpravljanje obraznih gub: nazolabilani gub (od nosu do ustnih kotičkov), glabelarnih gub (nad korenom nosu), gub ob očeh, gub nad ustnicami, gub na čelu, gub na vratu ipd.,
  • povečanje ustnic,
  • oblikovanje lic,
  • povrnitev volumna v področju lic,
  • oblikovanje brade,
  • oblikovanje nosu,
  • korekcijo brazgotin.

Lahko se uporablja tudi za povrnitev volumna na hrbtišču rok, kjer je izguba volumna vidna kot znak staranja rok.

Potek posega

Področje apliciranja se temeljito očisti in nato s sterilno tehniko vnese preparat na željeno mesto delovanja. Nekatera področja (npr .ustnice) so bolj občutljiva za aplikacijo, zato se lahko področje apliciranja omrtvi z lokalnim anestetikom ali anestetično kremo. Večinoma je bolečnost odvisna od praga bolečine posameznika oz. posameznice. Po aplikaciji zdravnica področje aplikacije zmasira. Sam poseg traja večinoma 20-30 minut, odvisno od regije in vnesenega volumna preparata.

Po posegu

Po posegu se na mestu injiciranja lahko pojavi oteklina, občasno tudi modrica. Področje apliciranja lahko doma tudi hladite. Oteklina večinoma izgine v 24-48 urah. Učinek se popolnoma izrazi v 1 tednu in traja različno dolgo. Ker je hialuron telesu lastna substanca in jo telo v določenem času razgradi, učinek hialurona ni trajen. Učinek traja različno dolgo: od pol leta pa tudi do dveh let, odvisno od vrste preparata, zamreženja hialuronske kisline in področja injiciranja.

 

Stranski učinki in možne komplikacije

Stranski učinki so v večini vezani na dan posega, ko se lahko pojavi oteklina ali modrica. Svetujemo, da si področje po posegu hladite, pred posegom pa ne uživate zdravil, ki bi lahko zmanjšala strjevanje krvi  (aspirin, nesteroidni antirevmatiki, večje količine česna ipd).

Redkeje se na mestih injiciranje lahko pojavijo zatrdline ali vozliči. Pride lahko tudi do asimetrije ali infekcije.

V izredno redkih primerih se lahko tvorijo granulomi, pojavi se lahko nekroza kože.

V ekstremno redkih primerih lahko pride do slepote.

Med vsemi polnili je hialuron izredno varen preparat, saj je naraven, razgradljiv in začasen.

 

Podrobnejše obrazložitve v osebnem pogovoru z zdravnico

Za podrobnejše obrazložitve glede posega, aplikacije, željenih učinkov in možnih komplikacij se boste pred posegom pogovorili z zdravnico, ki vas bo strokovno pregledala, svetovala primerno terapijo in odgovorila na vsa vaša vprašanja. V nekaterih primerih se za dosego boljšega, svežega in naravnega videza, poleg uporabe hialurona, svetuje še aplikacija botoksa ali dodatna terapija kože (npr. kemični piling).