Kemični piling in mezoterapija

S kemičnim pilingom in mezoterapijo do lepše, gladke in bolj napete kože.

Mezoterapija

Mezoterapija koži povrne sijaj in ustvari zdrav ter svež izgled

Mezoterapija je postopek, pri katerem z zelo tanko iglo vnesemo direktno v vašo kožo preparat za izboljšanje teksture kože, za hidracijo in nahranitev kože ter za povrnitev leska. S tem povrnemo koži sijaj in ustvarimo zdrav ter svež izgled. Primerna je za izboljšanje stanja kože na:

  • obrazu,
  • dekolteju,
  • rokah pa tudi
  • drugje po telesu.

Koža dobi kar potrebuje, točno tam, kjer to potrebuje

Za razliko od serumov in krem, ki večinoma ostanejo na površini kože, pri mezoterapiji aktivne sestavine koži dejansko vnesemo na pravo mesto, da se lahko regenerira, obnovi in izboljša.

V Estetiki Omnia kot mezoterapijo in skin boosting  uporabljamo mešanico preparatov hialuronske kisline ter različnih vitaminov ali pa lastno trombocitno plazmo. Pri trombocitni plazmi vzamemo nekaj mililitrov vaše krvi, ki jo nato, prečiščeno krvnih celic, uporabimo za mezoterapijo na vaši koži.

Večinoma je za dober rezultat potrebno postopek ponoviti  2 do 3 krat, v nekaj tedenskih razmakih, nato pa vzdrževati novo, izboljšano stanje kože z mezoterapijo 2 do 3 krat letno.

Potek posega

Koža obraza se očisti in nanese anestetično kremo za zmanjšanje bolečnosti. Po preteku 20 minut se anestetična krema odstrani in obraz temeljito očisti. Nato se na približno 1 cm2 kože vbrizga pripravljen preparat. Postopek traja približno 1 uro.

Po posegu

Po posegu se področje namaže z antibiotično kremo. Področje apliciranja je lahko oteklo, lahko so vidne posamezne modrice ali vbodne papule, ki so prehodne narave.

Za vse podrobnejše obrazložitve glede posega, aplikacije,  željenih učinkov in možnih  komplikacij, se boste pred posegom pogovorili s kirurginjo, ki vas bo strokovno pregledala, svetovala primerno terapijo in odgovorila na vsa vaša vprašanja.

Kemični piling kože

S kemičnim pilingom do ponovno napete in gladke kože

Kemični piling  je postopek, kjer z uporabo kisline določene vrste in jakosti, povzročimo odluščenje povrhnjih plasti kože in posledično regeneracijo spodnjih plasti kože. Tako postane koža ponovno napeta, gladka, z zdravim leskom in sijajem.

Uporablja se za izboljšanje :

  • tankih, drobnih gubic v okolici oči in ust,
  • gubic po obrazu in dekolteju,
  • teksture in leska kože,
  • pigmentnih nepravilnosti po obrazu, hrbišču rok ipd.,
  • manjših brazgotin (npr.po aknah),
  • aknaste kože in mozoljev.

Obstaja več vrst in jakosti kislin, ki povzročijo različno globino delovanja glede na posamezen tip kože in odpravo specifičnega problema. Z zdravnico se ob prvem pregledu odločite za tretma s kislino, ki je primerna posebej za vas. Najboljši učinek se običajno doseže z 2-3x ponovitvami aplikacije, s časovnim razmikom 2-3 tedne. V Estetiki Omnia uporabljamo ENERPEEL pilinge.

kemični piling

Kemični piling

Potek posega

Pred pilingom kožo očistimo nečistoč in jo razmastimo. Nato zaščitimo oči in ostala občutljiva področja na obrazu. Nanesemo primeren piling in ga pustimo delovati nekaj minut (različno glede na tip kisline). Pri tem se pojavi rahlo pekoč občutek na mestu delovanja kisline. Po določenem času se kislina odstrani z obraza in nevtralizira. Nato se nanese reparacijski serum. Celoten postopek traja največ 30 min.

Po posegu

Po pilingu je obvezna uporaba kreme z visokim zaščitnim faktorjev SPF (50 SPF) vsaj 3 tedne, priporočljivo pa je, da se uporablja do 3 mesece. Koža lahko (odvisno od vrste in jakosti kisline) po posegu pordi, oteče in se v nekaj dneh tudi lušči. V kolikor vas po posegu karkoli zanima ali skrbi, lahko vedno kontaktirate zdravnico za posvet.

Možni stranski učinki in komplikacije

Stranski učinki so večinoma prehodne narave (rdečina, oteklina, blažja bolečina, infekcija, asimetrija tretiranega  področja ipd.). Zelo redko se lahko pojavijo resnejši stranski učinki (nekroza kože oz. zdravljenega področja, brazgotine, hiper ali hipopigmentacija ipd.).

Podrobnejše obrazložitve v osebnem pogovoru z zdravnico

Za vse podrobnejše obrazložitve glede posega, aplikacije,  željenih učinkov in možnih  komplikacij, se boste pred posegom pogovorili z zdravnico, ki vas bo strokovno pregledala, svetovala primerno terapijo in odgovorila na vsa vaša vprašanja.  V nekaterih primerih se za dosego boljšega, svežega in naravnega videza, poleg uporabe kemičnega pilinga, svetuje še aplikacija dermalnega polnila ali  uporaba botoksa.