,

Lasersko odstranjevanje dlačic: pogosta vprašanja in odgovori

Vsi jih poznamo in bolj ali manj nam gredo vsem na živce – dlačice po telesu in obrazu.

Rastejo na različnih mestih, z njihovim odstranjevanjem pa se še posebej ukvarjamo v toplejših mesecih, ko razgalimo vse več kože.

Poletno sonce in pogledi ljubijo zdravo, čvrsto in gladko kožo.

Ali si lahko predstavljate, da bi imeli vselej gladko kožo brez britja, depilacije, puljenja, vraščenih dlak, bolečin, srbečic in mozoljčkov? Spoznajte novost Klinike OMNIA, medicinski diodni laser Initia, ki vam zagotavlja gladko kožo brez bolečin v samo nekaj tretmajih!

Nad nadležne dlake z laserjem

Poraščenost je še vedno ena izmed najpogosteje obravnavanih težav v estetiki.

Zdravo in sijočo kožo brez gub na obrazu bodo nadležne brčice še vedno kazile, njeni lastnici pa povzročale sive lase, predvsem pa njihovo nadležno in boleče odstranjevanje.

Pa ne le dlačice na obrazu: med obrvmi, nad zgornjo ustnico, po bradi, motijo nas tudi dlake pod pazduhami, na ramenih, rokah, hrbtu, dekolteju, po bikini predelu ter nogah.

In prav na vseh omenjenih področjih bo Initia diodni laser v 6 do 8 tretmajih neboleče odstranil dlačice.

V čem se medicinski laser razlikuje od »navadnih«?

Pa saj odstranjevanje dlačic z laserjem ni nobena novost, boste rekli.

Res je, a v kozmetičnih salonih gre po večini za IPL aparat, kakršne ponujajo tudi v trgovinah za lastno uporabo, v Kliniki OMNIA pa nudimo DIODNI LASER. Razliko med njima razkrije že njuno ime:

  • IPL je kratica za intenzivno pulzno svetlobo (Intense Pulsed Light);
  • LASER pa je kratica za ojačitev svetlobe s spodbujanim sevanjem valovanja (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation).

Obe napravi delujeta na podoben način, da absorbirata optične energije, vendar IPL svetloba nima enakih lastnosti kot laser. Ima šibkejšo valovno dolžino, je bolj razpršena in ima zato tudi manjšo moč delovanja. IPL naprave za domačo uporabo in v kozmetičnih salonih imajo majhno energijo in so manj učinkovite kot laserji.

Laserski žarki pa so usmerjeni v en sveženj, imajo isto smer gibanja in isto valovno dolžino.
Diodni laser Klinike OMNIA ima moč kar 1200 W, žarke valovne dolžine 800—810 nm in 10×10 mm velikost obravnavane točke. Zato je neprimerljivo močnejši in ima tudi boljše ter hitrejše rezultate v primerjavi z IPL napravami.

Kako diodni laser deluje?

Gre za novo tehnologijo, ki je navdušila svet estetikov.

Laser omogoča izjemno natančnost pri nadziranju toka, poleg tega pa koncentrira najvišjo optično moč diod, kar pomeni kar 1200 W resnične moči v štirih diodnih skupkih.

Laser sveti kar do štirikrat na sekundo, kar je do sedaj tudi najhitreje. Ta tehnologija izkušenemu estetiku dopušča krajše, a močnejše laserske pulze – za uporabnika pa to pomeni vidne rezultate že po prvem tretmaju in hkrati časovno krajše tretmaje.

Kako pravzaprav svetloba vpliva na rast dlačic?

Svetloba, ki jo oddajajo diode laserja, se v dlaki pretvori v toploto, ki deluje na dlačni folikel. Toplotno delovanje povzroči, da se rast dlake ustavi. Deluje tudi na vraščene dlake. Najboljši učinek je pri svetlopoltih osebah s temnejšimi dlakami, kar je torej idealno za slovensko populacijo.

Laserska svetloba deluje le na dlake v fazi rasti. Zato vam bomo pred terapijo svetovali, da se štiri tedne pred tretmajem ne boste predhodno depilirali ali uporabili kreme za posvetlitev dlačic. Zaželeno pa je, da 48 ur pred tretmajem obrijete dlačice na obravnavanem delu telesa.

Za optimalno delovanje laserja odsvetujemo zagorelo polt, zato je idealen čas za opravljanje laserskega odstranjevanja dlačic od zime do pomladi, ne pa tudi poleti, ko smo izpostavljeni soncu ali uporabljamo samoporjavitvene kreme.

Zakaj se število zahtevanih tretmajev razlikuje?

Za popolno ustavitev rasti dlak je potrebno opraviti 6–8 ponovitev laserskih tretmajev, v razmiku na 4 do 6 tednov. Morda se sprašujete, zakaj razlika pri številu ponovitev tretmajev ter pri krajšem oziroma daljšem časovnem razmiku med posameznimi tretmaji? Gre za to, da se ponovitve izvajajo različno zaradi rasti in tipa dlačic.

Človeška dlaka raste v treh fazah: anagena faza, katagena faza ter telogena faza. Laser pa lahko deluje le na dlake, ki so v anageni fazi, saj takrat rastejo. Zato tretmaje ponavljamo večinoma šestkrat, redkeje pa do osemkrat, da »ujamemo« vse dlačice v ravno pravem trenutku.

Ponovitve pa se dogajajo na različna časovna obdobja glede na to, katero področje obravnavamo.

Tako se ponovitve izvajajo na 4 tedne pri hitro rastočih dlakah, na primer na obrazu (dlake nad zgornjo ustnico, brada), pod pazduhami in na bikini predelu. Ostali predeli (noge, ramena, hrbet, prsi, trebuh) se izvajajo na 6 tednov, ker je na tukaj rast dlak počasnejša. 

Ali lasersko odstranjevanje dlačic boli?

V Kliniki OMNIA je dobro počutje naših pacientk in pacientov vedno na prvem mestu, zato je poleg kakovosti in učinkovitosti pri izbiri naprave veliko vlogo igralo tudi dejstvo, da je odstranjevanje dlačic čim bolj ali povsem neboleče.

Laser Initia nas je navdušil, saj ima že v glavi vključeno hladilno enoto, ki omogoča hlajenje do -8° Celzija. Hladen občutek na koži nudi udobno, predvsem pa nebolečo izkušnjo laserskega odstranjevanja, saj rahlo segrevanje in zbodljaji zaradi hkratnega hlajenja ne bolijo.

Kaj pa cena in ali je odstranjevanje RES trajno?

V kliniki imamo resnično vrhunski laser in izjemno ugodne cene, saj smo za uporabnice in uporabnike pripravili pakete, v katerih prejmete za ceno 4 kar 8 tretmajev!

Paketi so zaradi ponovitev, ki so potrebne zaradi fizične rasti dlačic, smiselni in tudi potrebni, če želimo doseči trajni učinek – neprekosljivo gladko kožo.

Ker pa je koža živa in nagnjena k celjenju, si tudi nekatere dlačice lahko opomorejo, zato svetujemo en obnovitveni tretma na vsaki dve leti ali ob predhodni gosti poraščenosti vsakoletno ponovitev.

A obnovitveni tretma je potreben zgolj en sam, gladkost pa traja in traja.

Adijo, britvice in mozoljčki!

Prednosti kakovostnega laserskega odstranjevanja dlačic s pravim diodnim laserjem je ogromno – poslovili se boste od nenehnega britja, bolečih epilatorjev, voska in trakov, vraščenih dlak, srbečice in mozoljev.

Če bo iz kože po letu ali dveh pokukala kakšna trdovratna dlačica, se boste vrnili le na obnovitveni tretma, sicer pa lahko po 6 do 8 tretmajih pričakujete lepo in gladko kožo nog, privlačen bikini predel, zaradi odsotnosti dlak pod pazduhami se boste manj potili in posledično bo tudi vonj tam manj izrazit, nič več ne bo krvavečih ureznin in z njimi povezanimi vnetji kože, kupovanja britvic, bolečin ob odstranjevanju dlak in, nenazadnje, neprijetnega občutka zaradi poraščenosti.

Ker se bliža toplejši del leta, ko bomo kazali več kože, smo pripravili posebno ugodne pakete. Najdete jih na tej povezavi. 

Pokličite 059 103 103 ali nam pišite na info@klinika-omnia.com in si zagotovite svoj termin