Blefaroplastika

Blefaroplastika – za mladostne oči

Estetska operacija zgornjih ali spodnjih vek se imenuje blefaroplastika. Sodi med najpogostješe posege v estetski kirurgiji. Z njo:

– odpravimo povešeno kožo na zgornji veki

izboljšamo videz na spodnji veki,

– izboljšamo upadlost na spodnji veki,

– odpravimo temno obarvanost na spodnji veki,

– ipd.

Velikokrat s to operacijo tudi izboljšamo vidno polje, predvsem pa se z njo znebimo videza postaranih in utrujenih oči.

Potek posega

Poseg zgornje blefaroplastike izvajamo v lokalni anesteziji. Traja približno 1 uro.

Poseg spodnje se lahko izvaja v lokalni ali splošni anesteziji in trajaSave približno 1-2 uri.

Po posegu

Koža na vekah je najtanjša na telesu, zato lahko hitro pride do modrice in otekline. Te izginejo praviloma v 14 dneh. V tem času lahko  modrico zakrijete s sončnimi očali. Približno 5. dan po posegu se odstranijo šivi, brazgotina pa postane praktično nevidna že po mescu dni.

Stranski učinki in možne komplikacije

Poleg otekline in modrice se lahko občasno pojavi občutek suhih oči, za kar svetujemo vlažilne kapljice. Redko pride do pretirane korekcije vek, pri čemer prav tako pomagajo kapljice ali mazilo. Kot pri drugih operativnih posegih lahko pride do vnetja, krvavitve, infekta ipd.

Za vsa dodatna vprašanja in obrazložitve  vam je kirurginja vedno na voljo.

Iz našega bloga:

  • Članek “Bleferoplastika – znebite se utrujenega videza, kjer pišemo o tem, kakšne težave bleferoplastika rešuje, več o samem poteku posegov, torej o korekciji zgornje veke in korekciji spodnje veke oziroma izbrisu podočnjakov.Veliko besed smo nameniti tudi opisu okrevanja po posegu in samem učinku. Bleferoplastia je namreč majhen poseg, rezultati pa so še kako vidni. Za mnoge so rezultati trajni, za druge pa dolgoročni, saj traja veliko let, da se veka (v nekaterih primerih) začne ponovno spuščati.
  • V članku “Nasveti za odpravo utrujenega videza, boste prav tako našli nasvete o bleferoplastiki, ki je eden najpogosteje opravljenih estetskih posegov na svetu. Zbrali smo tudi najpogostejše pomisleke o bleferoplastiki, ki krožijo po spletnih klepetalnicah. Odgovore na pomislike je podala kirurginja.