Brez skalpela nad povešene veke

Brez skalpela nad povešene veke

Ste naveličani utrujenega pogleda, ki vas zjutraj »pozdravi« v ogledalu?
Pa vendar se  tudi bojite iti pod nož?

Telo lahko z redno vadbo ohranjate fit, z gubami obraza se borite z različnimi pomlajevalnimi metodami, a vašo pravo starost še vedno izraža vaš utrujen in celo jezen pogled.

Zgornja veka se z leti povesi, pod očmi pa se lahko naredijo še podočnjaki ali opazne  vrečke, ki še dodatno poskrbijo, da je obraz videti utrujen in starikav.

Koža okoli oči je izredno tanka in zato se hitro začne povešati.

Do sedaj je bila rešitev le operacija – zgornja blefaroplastika.

Ker pa ima veliko ljudi strah pred operacijami, pred skalpelom in si ne morejo privoščiti dolgotrajnejšega okrevanja, vam predstavljamo čisto nov nekirurški pomlajevalni tretma za področje okoli oči z aparatom Plasma IQ.

Zakaj se koža okoli oči povesi?

Po približno petindvajsetem letu se postopno zmanjšuje tvorba  kolagena v koži, ki skrbi za njeno elastičnost in napetost.

Zaradi tega se prične koža na obrazu vse bolj povešati, nastajajo gube, ki se vse bolj poglabljajo.

Nekatere dele obraza – čelo, področje med obrvmi, lica, ustnice – lahko z injekcijami botoxa ali hialuronskih polnil uspešno pomlajujemo.

Obstaja pa predel, ki smo se ga do sedaj v estetski kirurgiji lotili le s skalpelom: povešenost kože nad zgornjo veko ter vrečke in odvečna koža spodnjih vek.

Nobena injekcija ne more preprečiti ali pozdraviti povešenost zgornjih vek ali ohlapnost spodnjih vek.

Zgornji veki izgledata kot vrečki, ki pokrivata oko, občasno celo motita vid.

Pod očmi pa nastanejo mehki izbočeni polkrogi, rezultat obojega pa izžet in utrujen videz, četudi v resnici prekipevate od energije.

Pri obeh spolih je ta utrujen pogled še posebej moteč, ženskam pa poleg tega onemogoča, da bi nanesle želena ličila, saj se ta bodisi razmažejo pod vekami, bodisi zaidejo v gubice, ki nastajajo okoli oči.

Tako so gube le še poudarjene, ličila pa dosežejo nasproten učinek – izpostavijo slabosti in naredijo še bolj postaran obraz.

Rešitev je Plasma IQ – nekirurška blefaroplastika

Če vam ob omembi blefaroplastike (LINK: https://estetika-omnia.si/bleferoplastika-znebite-se-utrujenega-videza/) (kirurškega odstranjevanja odvečne kože in maščobnih blazinic okoli oči) zaledeni kri, se boste razveselili nove nekirurške alternative v Estetiki OMNIA.

Z aparatom Plasma IQ estetska kirurginja z metodo, ki se imenuje sublimacija plazme, povzroči nadzorovano (minimalno) poškodbo kože, kar med celjenjem povzroči zategnitev kožnih tkiv.

Celjenje v tednih in mesecih po tretmaju povzroči nastanek novega kolagena, s čimer se koža ponovno napne, gube se zgladijo in obraz je videti bolj spočit.

Rezultat – bolj napeta in manj povešena koža – je viden že neposredno po tem kratkem posegu.
V nasprotju s kirurško blefaroplastiko je čas okrevanja precej krajši, poseg predstavlja nizko tveganje za pacienta ter minimalno možnost stranskih učinkov.

Plasma IQ na kratko

Poseg izvaja: Daša Kovačič Beković, dr. med., specialistka plastične, rekonstruktivne, estetske kirurgije.

Priprava na poseg: posvet s kirurginjo, da ugotovi primernost posega za pacienta; brez anestezije, kirurginja za večje udobje pacienta lahko nanese antiseptično kremo.

Čas posega: od 20 minut do 1 ure.

Potek posega: kirurginja z ročnim aparatom k obravnavanemu predelu približa konico, kjer se s sublimacijo na koži naredi mikropoškodba (z minimalnim tokom energije), kar povzroči krčenje in napetost kožnih tkiv. To vodi v celjenje kože, ki v tednih po tretmaju spodbuja ponovno tvorbo kolagena.

Okrevanje po posegu: okrevanja praktično ni, oteklino ali manjše krastice lahko zakrijemo s kozmetičnimi sredstvi, le ti sledovi običajno izginejo v 3-7 dneh po posegu.

Vidnost rezultatov: prvi rezultati so vidni takoj, končni pa  po 2 ali 3 ponovitvah tretmaja, če je to potrebno.

Trajanje rezultatov: spočit in mlajši videz ohranjamo vsaj tri leta, se pa rezultati razlikujejo od pacienta do pacienta.

Tveganja in stranski učinki: tveganja so minimalna, po posegu se pojavi oteklina ali rdečina na obravnavanem področju, vidne so manjše pikice oz. krastice, do 7 dni lahko trajata tudi rahla bolečina in srbečica, ki sta posledici celjenja kože.

Priporočeno število posegov: ker so rezultati vidni že po prvem posegu, se lahko odločite le za en tretma s Plasma IQ. Vendar se rezultati po vsakem ponovnem tretmaju potencirajo, zato kirurgi navadno priporočajo 3 tretmaje s Plasma IQ.

Indikacije za zdravljenje: povešena koža zgornjih vek, ohlapna koža in gubice v področju spodnjih vek, gubice okoli oči, povešenost obrvi,  odstranitev ksantelasme (maščobni mešički v okolici oči), odstranitev fibromov, bradavic …

 

Kaj lahko pričakujemo po posegu s Plasma IQ? Kakšna so navodila po tretmaju?

Dan po posegu boste verjetno na mestu tretmaja opazili otečeno in pordelo kožo ter manjše pikice oz. krastice.

Občasno lahko v prvem dnevu čutite lahko tudi blažjo bolečino.

Zdravnica vam bo svetovala sredstva za hitrejše celjenje kože.

Mesto tretmaja ne smete izpostavljati neposrednemu soncu (uporabite zaščitna očala in pokrivala). Nastale pikice, ki so pravzaprav drobne krastice, morajo s kože odpasti same od sebe.

Če jih boste praskali in odstranjevali na silo, lahko ostanejo brazgotine. Po največ sedmih dneh bodo izginile otekline, rdečica in krastice. Končni rezultat boste videli šele čez 8 tednov, ko bo kolagen pričel gladiti kožo.

Upoštevajte vse nasvete in navodila zdravnice, ter v prihajajočih tednih občudujte svoj vse bolj spočit, osvežen in mladosten pogled, ki bo odslej krasil vaš nasmejani obraz v ogledalu!

Ali ste vedeli?

Na to, kako hitro bo vaša koža okoli oči postala povešena, vplivata tudi dva povsem nepričakovana dejavnika, ki ju lahko nemudoma spremenite.

 1. Zdravniki že nekaj let govorimo, da je izpostavljanje soncu nevarno in je potrebno uporabljati kremo z zaščitnim faktorjem – ne le poleti, temveč vse leto. Posebej pozorni morate biti na obraz in, da se koža na vekah ne bo še hitreje povesila, s kremo z ZF nikar ne pozabite zaščititi tudi področje pod očmi in veke – pazite le, da krema ne zaide v oči.
 2. Koža okoli oči je zelo tanka in tako tudi zelo občutljiva – ko odstranjujete ličila, bodite tukaj še posebej previdni in nežni. Ne vlecite in nategujte kože po nepotrebnem, raje jo z micelarno vodo oziroma čim bolj naravnim odstranjevalcem ličil potapkajte, da se maskara in ostala ličila najprej omehčajo, šele nato jih nežno obrišite.

Ima Plasma IQ tudi kakšne slabe strani?

Dobrih lahko nemudoma naštejemo precej:

 • neinvazivna in varna metoda (manj potencialnih komplikacij kot pri operacijah)
 • brez skalpela (brez tveganj anestezije in kirurgije),
 • prvi rezultat viden takoj -zategnitev kože,
 • minimalen čas okrevanja (v službo že naslednji dan),
 • rezultati se obdržijo vsaj tri leta,
 • cenovno ugoden (sploh glede na cene kirurških primerljivih posegov)
 • ponovno lahko nanašamo ličila, na primer senčilo in črtalo za oči na veke,
 • dosežen cilj – zglajena, napeta in mladostna koža okoli oči.

Slabe strani posega z aparatom Plasma IQ:

 • ob nižjem pragu bolečine se lahko kljub antiseptični kremi čutijo neprijetni zbodljaji aparata, medtem ko estetski kirurg približno dve sekundi z električno energijo v kožo dela drobno luknjico.

A dobra novica je,da je možno poseg opraviti v lokalni anesteziji.

 • Med tretmajem pride do vonja, ki je nekaterim pacientom neprijeten.
 • Ob neupoštevanju navodil po tretmaju lahko pride do hiper ali hipopigmentacij.

Če se torej bojite kirurškega posega, lahko odvečno kožo okoli oči rešimo z aparatom Plasma IQ. Tretma je varen, neinvaziven in ima zelo kratek čas okrevanja.

Za posvet v Estetiki OMNIA pokličite na 070 500 330 ali se naročite na info@estetika-omnia.si. Pričakujemo vas v modernih prostorih ob Koprivnici, v zelenem objemu obrobja Celja.