,

Polnilo Radiesse®: Brez noža do mladostnega videza obraza, vratu in rok

Staranje je popolnoma naraven biološki proces.

Koža z leti ne proizvaja več kolagena, zato izgublja mladostniško napetost, sijaj in elastičnost.

Prične se povešati in vse bolj opažamo linije in gube, ki se z leti množijo in poglabljajo.

Gube in izguba volumna na obrazu, dekolteju in rokah dajejo starikav in utrujen, nenaspan videz, četudi ste predani zdravemu življenju z gibanjem, uživate dovolj vode in se vsako noč dovolj naspite.

Si želite, da vas zjutraj v ogledalu pozdravi spočit in energičen videz, ki sovpada z vašim počutjem?

Ključ do osveženega in mladostnega videza je lahko ravno polnilo Radiesse®.

Izjemne rezultate nudi tudi na področju pomlajevanja vratu in rok.

 

Kaj je Radiesse®?

Radiesse® je dermalno polnilo, ki povrne volumen koži tako, da napolni linije in gube ter osveži celoten videz vašega obraza in rok.

Koža je nemudoma polnejša, dobi tisti mladostni sijaj, ki ga je imela pred dopolnjenim tridesetim letom.

Estetski kirurg ga z drobno iglo vbrizga na mesta, kjer je koža izgubila volumen.

Rezultat je delno viden nemudoma, saj povrnjen volumen napolni linije, vendar se njegov polni učinek pokaže po 8 tednih, saj Radiesse® stimulira v telesu prisoten kolagen k ponovnemu nastajanju – prav tako, kot ga je telo samo proizvajajo v vaših mladostnih letih.

Zato se v tednih po tretmaju v koži postopno proizvajajo nove molekule kolagena, obraz pa postaja manj utrujen, koža se napne in je ponovno elastična, kar opazi tudi okolica.

A ker je sprememba postopna in naravna, nihče ne »sumi«, da ste obiskali estetskega kirurga, prejeli boste le veliko pohval o spočitem in svežem videzu.

Kako Radiesse® deluje?

Preparat vsebuje kalcij in je sterilen, brez prisotnosti lateksa.

Gre za spojino gela in sintetičnega kalcijevega hidroksiapatita, ki se kot biokompatibilen material v medicini uspešno uporablja že več kot 20 let.

Kalcij je naravno prisoten v človekovih kosteh in zobeh, zato je popolnoma naraven in ga telo čez čas absorbira.

Ko estetski kirurg z drobno kanilo (igla, ki ni ostra) vbrizga polnilo v podkožje, opazimo izboljšanje v smislu zmanjšanja vidnih gub in upadle kože.

Prava čarovnija Radiesse® pa se dogaja pod kožo, kjer se delci Radiesse® obnašajo kot gradniki, ki omogočajo kolagenu ponovno rast oziroma sintezo.

Zato se tonus kože izboljša – postaja bolj elastična, sijoča, zgladi vidne drobne gubice. S tem postaja vaš obraz z vsakim dnem bolj svež in spočitega videza.

Ob tem poudarjamo, da so spremembe postopne in, kar je najpomembnejše, naravne.

Cilj pomlajevanja s polnilom Radiesse® je naraven in svež videz, zato je preparat še posebej primeren za tiste, ki se bojite izumetničenega videza in pretiranih sprememb.

Kako poteka tretma z Radiesse® polnilom?

Ob aplikaciji polnila je zaradi uporabljene drobne igle na vstopni točki kanile čutiti zelo rahlo bolečino – le vbod, ki jo estetski kirurg lahko še ublaži z lokalnim anestetikom.

Sam tretma (vbrizgavanje polnila) traja 15 do 30 minut.

Pacient se lahko nemudoma po tretmaju odpravi po opravkih, odsvetujemo pa pretirano izpostavljanje soncu.

Morebitne rahle otekline na mestih vboda izginejo v dnevu ali dveh, tako da je odhod v službo možen že naslednji dan, saj ni nobenih modric, rdečic ali sledi tretmaja.

Mesta aplikacij so že nemudoma bolj napeta in gube zglajene, še dodatni učinki tretmaja pa so vidni v tednu oziroma mesecu po tretmaju, saj se z vsakim dnem veča tvorba kolagena.

Učinki pri večini pacientov trajajo okoli 12–18 mesecev, nekateri pa v njih uživajo tudi dlje, celo do 24 mesecev (zaradi razlik v človeških telesih in naravne absorbcije kalcija v preparatu).

Komu Radiesse® priporočamo?

V svetu se je Radiesse® pojavil leta 2015 in nemudoma pridobil zveste uporabnike, ki so v povprečju stari med 35 in 60 let.

Zakaj tako velik razpon?

Prvič, ker se vsak tretma popolnoma prilagodi posamezniku – izkušen estetski kirurg z opravljeno licenco za Radiesse® bo ob prvem posvetu najprej prisluhnil posameznikovim željam, se z njim pogovoril o njegovem življenjskem slogu ter natančno ocenil, na katera mesta obraza,  lahko tudi vratu in rok, bo vbrizgal polnilo.

Vsak Radiesse® tretma je torej popolnoma individualiziran, zato ni skrbi, da bi bili rezultati nenaravni.

In drugič, ker se ljudje preprosto različno staramo.

Dejstvo je, da prične pri večini ljudi nenehno ustvarjanje kolagena v telesu po 25. letu upadati, ker pa imamo tudi različne življenjske sloge in različno skrbimo zase, se tudi koža pri nekaterih stara hitreje kot pri drugih.

Radiesse® je poleg tega eno najbolj varnih polnil na tržišču, saj ima zelo malo zavedenih stranskih učinkov.

Je popolnoma nestrupen in hipoalergen, ni pa priporočljiv za uporabo nosečnicam ali doječim materam ter mlajšim od 21 let.

Redki stranski učinki vključujejo bolečino, rdečico, otekline in infekcijo na mestu vboda.

Komplikacije se lahko pojavijo pri nezanesljivem estetskem kirurgu, če pomotoma aplicira preparat v žilo, zato vselej izberite izkušenega in licenciranega estetskega kirurga oziroma kirurginjo.

Priporočamo eno najglasnejših zagovornic naravnega videza pri pomlajevanju pri nas, estetsko in plastično kirurginjo Dašo Kovačič Beković, dr. med., ustanoviteljico Estetike OMNIA.

Novost: neinvazivno pomlajevanje rok  in vratu z Radiesse®

Ste kdaj slišali za rek, da so roke tiste, ki izdajajo pravo starost človeka?

S pomočjo različnih estetskih polnil in drugih neivazivnih postopkov je pomlajenih obrazov več kot kdaj koli.

Estetsko pomlajevanje ni več tabu tema, je vse bolj dostopno, predvsem pa naravno in varno.

Zglajene gube, povrnjena elastičnost in sijaj kože so postali zaželeni tako kot urejena frizura in nohti.

Vse prepogosto pa ravno pogled na roke ali vrat  razkriva človekovo pravo starost – izguba kolagena na rokah jih naredi starikave, kosti in vezi izstopijo in pojavijo se gubice. Naj se estetski kirurg še tako trudi naravno osvežiti obraz, to ne pomaga, če vas »izdajajo« starikave roke in gubice na vratu.

Polnilo Radiesse® je, poleg pomlajevanja obraza, namenjeno tudi povrnitvi videza mladostnega hrbtišča rok, ki ga napolni in osveži; učinkovit pa je tudi pri pomlajevanju starostnih sprememb vratu.

Kje opraviti pomlajevalni tretma z Radiesse®?

Apliciranje dermalnega polnila Radiesse® lahko izvajajo le licencirani estetski kirurgi.

Daša Kovačič Beković je znanje uporabe in aplikacije Radiesse® pridobivala pri različnih tujih strokovnjakih, med drugimi je opravila tudi izobraževanje v amsterdamski kliniki  dr. Jani van Loghem, ki je vrhunski strokovnjak specializiran za Radiesse® na Nizozemskem.

V Estetiki OMNIA, moderni kliniki, ki vas pričakuje v zelenem predelu ob Koprivnici na robu Celja, nudimo naravno pomlajevanje in osvežitev obraza, vratu in rok z Radiesse®.

Odlikujejo nas oseben in prijazen odnos brez hitenja, 24-urna dostopnost zdravnice, uporaba najboljših in varnih preparatov ter predanost lepemu, naravnemu in neizumetničenemu videzu.

Pokličite in se naročite na posvet na 059 103 103 ali nam pišite: info@klinika-omnia.com.

Veselimo se vašega obiska!