Tudi Hajdi zadovoljna uporabnica Baby botoksa

Hajdi baby botoks

»Sodobne ženske vzamemo, kar nam današnje stoletje ponuja,« je v zabavnem in odkritosrčnem videu na Facebooku razkrila znana Slovenka, nekdanja otroška pevka, danes pa predana mama in uspešna podjetnica Hajdi Korošec Jazbinšek. Ob štiridesetem letu je prvič poskusila terapijo z botoksom in bila navdušena nad rezultati, ki so nastali izpod rok izkušene estetske kirurginje Daše Kovačič Beković iz Estetike OMNIA. Hajdi je zadovoljna, saj je njen obraz je pomlajen, a ohranja vso mimiko, torej nima strahu pred izumetničenim, zamrznjenim izgledom.

»Ne zagovarjam ‘frozen face’ učinka!«

»Dva poroda, neprespane noči, stres, vodenje podjetja enostavno zahtevajo svoje,« je razloge za vse bolj utrujen videz svoje sicer skrbno negovane kože obraza obrazložila Hajdi, ki je okoli štiridesetega leta opazila, da kljub nenehnemu mazanju z negovalnimi kremami, čiščenju in hranjenju kože, uživanju veliko količin vode ter dnevne doze kolagena, koža na njenem obrazu postaja povešena, gubice pa izrazitejše.

K starejšemu videzu obraza sta v njenem primeru še dodatno pripomogli gravitacija in genetika: »V družini imamo sindrom utrujenih oči, zato sem želela osvežiti predvsem predel okoli oči.«

»Torej, da se razumemo, jaz nikakor nisem zagovornica pretirane uporabe botoksa, kar pomeni ‘frozen face’, da ženske s svojim obrazom sploh ne morejo več izražati mimike, se nasmejati, ali pa te mačje oči, pa ‘duck face’ zamrznjene obraze,« je jasno izpostavila svoje meje pri uporabi botoksa Celjanka, ki vodi uspešno spletno in fizično trgovino z otroško opremo.

Podjetnica torej, ki natanko ve, kaj je estetsko, kaj je lepo in zaželeno ter moderno. In svež obraz je vedno najbolj v modi, zato se je Hajdi odločila za tretma z Baby botoksom za predel okoli oči in na čelu ter hialuronsko polnilo na spodnjem delu obraza, s čimer je dosegla dvig kotičkov ustnic in zabrisane gube brade, da je njen obraz videti bolj spočit in nasmejan – saj nas vsak nasmeh nemudoma za nekaj let pomladi.

Kaj je Baby botoks?

Botoks je še vedno prava tabu tema, kljub temu da ima v tujini in doma mnogo uporabnikov in uporabnic.

Če je estetski kirurg zmeren, razume anatomijo obraza ter prilagodi količino botoksa vsakemu posameznemu pacientu, doseže naraven in osvežen videz.

Problem zamrznjenih obrazov je pretiravanje z botoksom po eni strani ter neveščost zdravnikov po drugi strani, ko so (predvsem v Ameriki) uporabljali enako količino botulinom toksina, kot se imenuje ta preparat, kar za vsak obraz, brez prilagajanja posameznikovi anatomiji.

V želji po doseganju naravne mimike obraza in hkratni pomladitvi, so izkušeni estetski kirurgi pričeli uporabljati polovično količino prvotnega tretmaja.

Zaradi zmanjšane »doze« so ga poimenovali kar Baby botoks.

Namenjen je predvsem začetnicam pri uporabi botoksa, da z manjšo količino preparata brez skrbi preizkusijo njegove učinke ter preprečevanju pojava izrazitejših gub in povešene kože (okoli 25. leta ali kasneje, kot v Hajdijinem primeru, ko je do tega, zaradi skrbne nege obraza, prišlo šele okoli 40. leta).

Ko pacienti spoznajo učinek polovične doze botoksa na obrazu, lahko pridejo po 14. dneh na dopolnitev, s čimer se doseže prvotna količina botoksa, ali ostanejo na manjši dozi, če so z njo zadovoljni.

Baby botoks se torej priporoča ob prvi uporabi ali ob manjših gubicah, saj je vendarle zaradi manjše količine tudi njegov učinek skrajšan, poleg tega pa globljih gub vseeno ne bo zadostno odpravil.

Obisk v novi ordinaciji Estetike OMNIA

Hajdi nato v videu sledimo v popolnoma nove prostore Estetike OMNIA, kjer jo je sprejela izkušena plastična kirurginja Daša Kovačič Beković, ki jo odlikujejo izjemna strokovnost in natančnost, razumevanje sodobnih žensk, želja po doseganju naravnih rezultatov ter prijaznost do pacientov.

V videu je Hajdi pogumno posnela celoten tretma ter razložila njegov potek, pokazala učinke Baby botoksa na svojem nenaličenem obrazu po enem tednu, omenila tudi ceno in svoje občutenje med tretmajem – zagotovila nam je, da ni bilo prav nič boleče.

»Želim, da ženske vedo, da botoks ni tabu tema!«

»Vejetno se bo marsikdo vprašal, zakaj hudiča sem bila pripravljena odkrito spregovoriti o tem. Odgovor je čisto preprost: velikokrat je tudi mene v preteklosti zanimalo, kaj te ženske delajo, da tako dobro izgledajo in ko sem okoli 40. leta prvič uporabila botoks, sem v bistvu uvidela, kako deluje. In ko to veš ter pogledaš okoli sebe, vidiš, koliko žensk je res na botoksu. In si za določene nikoli prej sploh mislila ne bi, da ga uporabljajo. Ker pa je to še vedno neka tabu tema, ženske se še vedno tega sramujejo, nekako hočejo, da je to njihova skrivnost. Meni pa se zdi prav, da se o tem odkrito pogovorimo, in da povem, s čim sem pa jaz zelo zadovoljna,« je brez dlake na jeziku povedala Hajdi.