,

S polnimi lički do mlajšega obraza

Ko listamo »ženske« revije, se nam s strani smehljajo mladostni in srečni obrazi.

Če jih natančno preučimo, imajo poleg lepote in popolnega nasmeha ti obrazi še nekaj skupnega – tudi če gre za lepotice v zrelih letih, katerih obraz prepredajo gubice, so nekako še vedno videti mladostne.

Ste odkrili njihovo skrivnost?

Vse imajo čvrsta in izbočena lička, ki spominjajo na zrela jabolka.

Naš pogled v ogledalo pa razkriva povešena lica, ki so videti kot kakšne prazne vrečke, obraz pa zaradi tega ni več srčaste, ampak že pravokotne oblike. Sodobna estetska kirurgija nudi hitro in neinvazivno rešitev – dermalno polnilo hialuron.

Zakaj lica upadejo?

Na prvi pogled se zdi, da je odgovor jasen: zaradi splošne izgube elastičnosti tkiv ter gravitacije.

A to sta le delna krivca, saj z leti izgubljamo tudi kostnino obraznega skeleta in zato mehka tkiva na izbočenih predelih izgubljajo podporo; maščobni predelki na obrazu izgubljajo vsebino, vezivo, ki te predelke povezuje, pa se postopno raztegne.

V mladosti imamo značilno izbočene predele obraza, na primer lica, ki pa se z leti sploščijo in povesijo.

Mladosten, srčast obris obraza postaja vse bolj pravokoten, saj se tkiva spuščajo na rob spodnje čeljusti in se s tem širi spodnji del obrazne linije. Zaradi tega dobimo videz upadlega, starikavega obraza.

Mladosten obok – Ogee curve

V arhitekturi, modeliranju, slikarskih portretnih skicah pa tudi plastični kirurgiji naletimo na angleški izraz »ogee arch« in »ogee curve«, kar bi lahko prevedli kot mladosten obok, lok.

Gre za krivuljo v obliki črke S, ki jo tvorita dva nasprotna loka. Se sprašujete, kaj ima nekakšen obok opraviti z lepoto? Odgovor je: popolnoma vse.

Če si od blizu ogledamo ženski obraz, predvsem s strani, opazimo, da zgornja ličnica tvori zgornjo polovico »S-oblike« in spodnji del obraza nad čeljustjo tvori spodnji del »S-oblike« te krivine.

Stičišče obeh lokov je ravno »Ogee curve« ali mladostni lok, ki je povezan z lepoto in mladostnostjo.

To dvignjeno stičišče je ravno tista izbočenost lic, ki smo jo opazovali pri lepoticah v reviji. Obrazu daje polnost, napetost, svežino in mladostno lepoto.

A če ga želimo s pomočjo estetskega kirurga poudariti ali ponovno vzpostaviti, je nujno, da ne pretiravamo in se prilagodimo obraznim potezam posameznika.

Polnost ličkov se (z)gradi počasi

Da ponovno dosežemo polna lička, uporabimo nepermanentno dermalno polnilo hialuron. Hialuron je telesu lastna sestavina, torej omogoča popolnoma varno uporabo za naraven popravek ter povrnitev mladostne svežine in polnosti.

Hialuronska polnila se sicer uporabljajo na obrazu moških in žensk za več estetskih namenov:

  • odpravljanje gubic (ob očeh, nad ustnicami, ob nosu, ob kotičkih ust, na čelu in vratu …),
  • povečanje ustnic,
  • oblikovanje lic in povrnitev volumna v področju lic,
  • oblikovanje nosu,
  • korekcijo brazgotin,
  • ter tudi za povrnitev volumna hrbtišča rok.

Injiciranje polnila je minimalno invaziven poseg, ki traja 20–30 minut, polnost se »gradi« počasi, zato je najbolje, da pričnemo z manjšo količino polnila, saj se popoln rezultat pokaže šele čez teden dni.

Takrat lahko na ponovnem posvetu s kirurginjo ugotovimo, če smo dosegli želeni učinek, sicer postopek ponovimo. Vračanje volumna lic s polnili je idealen postopek za osebe, ki si želijo postopno izboljšanje oziroma polepšanje videza.

Kako poteka povrnitev volumna ličk?

Po posvetu s kirurginjo se področje apliciranja temeljito očisti in s sterilno tehniko vnese preparat na želeno mesto.

Občutljivejša področja apliciranja lahko kirurginja predhodno tudi omrtvi z lokalnim anestetikom, odvisno tudi od bolečinskega praga pacienta oziroma pacientke. Nato se z nekaj vbodi aplicira hialuron na točno želena področja, da se poudarijo lička in pomladi izgled.

Postopek traja približno 20minut.

Večjih stranskih učinkov ni, včasih se lahko na mesto vboda pojavi modrica, zelo redko manjša oteklina. Po posegu se lahko takoj vrnete k vsakodnevnim opravilom, tudi v službo.

Hialuron, ki se uporablja za lička in povrnitev vo lumna, je bolj zamrežen od ostalih hialuronov, zato tudi njegov učinek traja dlje in sicer približno 1,5 leta.

Naša kirurginja izjemno rada dela z dermalnimi polnili, saj so pacientke po posegu zadovoljne, vesele, polepšane, tudi počutijo se privlačnejše, osvežene in mladostne. Med vsemi polnili ima najraje prav hialuron, ki je izredno varen, razgradljiv in začasen, daje pa resnično naravne rezultate, ki vedno znova navdušujejo. Si tudi vi želite lic kot lepotičke iz revij, na primer Kim Kardashian West ali Angelina Jolie? Naročite se na posvet s kirurginjo, ki vas bo strokovno pregledala in odgovorila na vsa dodatna vprašanja.