,

Pomlajevanje rok

Ko govorimo o pomlajevanju, nas večina najprej pomisli na “radiranje” gub obraza in dekolteja. Seveda nam mladostno napeta in sijoča koža na obrazu nemudoma izbriše nekaj let…

Dokler se pogled ne ustavi na rokah. Hrbtišče rok, kjer je zelo malo maščobnega tkiva in se zato prične relativno hitro starati, je namreč tisto, ki izdaja našo resnično starost.

Če imamo pomlajen obraz, je razlika proti rokam tolikšna, da so roke videti starikave in nikakor ne ustrezajo celotni sliki telesa, ki jo želimo pokazati svetu.

Staranje kože

Poleg genetike in tipa kože na naše staranje imata velik vpliv tudi okolje in življenjski slog. Dobre navade, kot so pitje zadostne količine vode, izogibanje soncu in nanos zaščitne kreme, nam pomagajo, da ohranjamo kožo čim dlje časa mladostno.

A po 25. letu je za kožo popolnoma normalno, da se v njej ne proizvaja več toliko kolagena, ki skrbi za tisto privlačno napetost in polnost kože, značilno v mladosti. Rezultat manjše proizvodnje kolagena je izguba elastičnosti kože, njene svežine, koža se prične povešati, nastajajo gube in tako je utrujen ter starikav videz tukaj.

Roke so najbolj izpostavljene soncu in drugim zunanjim vplivom, kar se zaradi upada in majhne količine maščobnega tkiva tudi hitro pozna

Na zaščito rok kar pozabimo

Za obraz vsak osveščen človek pridno skrbi – poleti nosimo pokrivala ali ga zaščitimo s kremo čim višjega zaščitnega faktorja, izvajamo pilinge in nanašamo vlažilne kreme… Ko se znaki staranja nezadržno pokažejo, posegamo po estetskih storitvah, kot so kemični pilingi, botoks, hialuronska polnila, v želji, da koži pomagamo povrniti njen mladostniški videz.
A vse to je zaman, če ob tem pozabimo na roke. Po navadi jih ne zaščitimo s sončno kremo, ves čas so izpostavljene vremenskim vplivom, vlagi, raznim detergentom in čistilom… Kar se na hrbtišču rok kaj kmalu prične kazati kot zgubanost, neprivlačne rjave pege ali izgubo polnosti.

Roke – iskren pokazatelj starosti

Ker je na hrbtišču rok tako malo naravno prisotnega maščobnega tkiva, se vse spremembe hitro pokažejo in tudi opazijo.

Po 25. letu prične na rokah maščobno tkivo upadati, koža se poveša, vse bolj so izpostavljeni členki, pokažejo se gubice. Vse to prispeva k videzu starikavih rok, ko se pridružijo še rjavi pigmentni madeži, pa so hrbtišča rok pravi pokazatelj vaše starosti in vas tudi močno postarajo, četudi imate obraz za svoja leta lepo negovan in kar najbolj mladosten.

Kaj lahko storimo, da se bodo tudi roke videti sveže in mladostno?

 

Rešitev? Polnilo Radiesse®!

V Kliniki OMNIA nudimo varno, učinkovito, neinvazivno in preprosto rešitev: polnilo Radiesse®, ki ga zdravnica Daša Kovačič Beković, specialistka estetske kirurgije, v majhnih količinah nežno vbrizga v kožo na hrbtišču dlani.

Polnilo v obliki gela vsebuje mikrokroglice kalcijevega hidroksiapatita (CaHA). Kroglice si v koži najdejo dom in tam prično spodbujati celice k regeneraciji, kot se je to naravno dogajalo pred dopolnjenim 25. letom.

Rezultat po uporabi Radiesse® polnila. Leva roka predstavlja izgled kože pred posegom, desna pa po posegu s Radiesse® polnilom

Kljub temu da je rezultat viden takoj, se prava čarovnija Radiesse® pokaže šele čez nekaj tednov oziroma mesecev, saj regeneracija celic spodbudi k ponovnemu nastajanju kolagena.

Koža je zaradi tega ponovno elastična, napeta in zapeljivo mladostna. Pozitivne spremembe boste opazili do enega leta oziroma še dlje, kar je odvisno od posameznikove presnove, tipa kože ter ostalih dejavnikov. Rezultati so dolgotrajni, niso pa večni, saj telo sčasoma absorbira sestavine gela.

Zakaj priporočamo polnilo Radiesse®?

Naša zdravnica je s polnilom Radiesse® zelo zadovoljna, ker daje odlične rezultate pri njenih pacientih in pacientkah z najrazličnejšimi tipi kože. Polnilo omogoča takojšnje izboljšanje stanja rok, ki se ob spodbujeni proizvodnji kolagena v naslednjih tednih le še izboljšuje.
Rezultati pa so predvsem tudi naravni, kar je vodilo Klinike OMNIA. Prav tako je polnilo Radiesse® odobreno tudi s strani FDA – ameriškega regulatornega organa tudi na področju zdravstva in estetike.

Kako poteka poseg?

Področje apliciranja, torej hrbtišče rok, se temeljito očisti in s sterilno tehniko se preparat vnese pod kožo. Odvisno od praga bolečine posameznega pacienta, se uporabi tudi lokalni anestetik za zmanjšanje neprijetnosti ob vbodih. Po aplikaciji zdravnica roke zmasira.
Poseg traja navadno od 20 do 30 minut. Po posegu so možne na mestih injiciranja otekline in občasno tudi modrice, a zbledijo v roku dveh dni. Po posegu se svetuje tudi hlajenje.
Vendar brez skrbi! Polnila Radiesse® izjemno varna, saj gre za razgradljivo sestavino, ki jo telo počasi absorbira (zato rezultati tudi niso trajni).

Ko razmišljate o pomlajenem videzu, torej nikar ne pozabite na svoje roke. Privoščite jim mladostno svežino in se naročite na kratek obisk v Kliniki OMNIA, kjer se boste prepustili strokovnim rokam naše zdravnice Daše Kovačič Beković.

Pokličite 059 103 103 ali nam pišite na info@klinika-omnia.com in si zagotovite svoj termin