,

Maderoterapija – naravna odprava celulita

Maderoterapija – naravna odprava celulita

Poleg gubic je celulit ena izmed tegob, ki nas najbolj motijo na našem telesu. Še posebej nam gre na živce v toplih mesecih, ko so oblačila vse krajša in koža vse bolj odkrita.

V Estetiki OMNIA imamo za vas novost, ki bo razveselila vse ljubiteljice naravnega – maderoterapijo.

Gre za starodavno terapijo, ki poteka kot terapevtska masaža s pomočjo različnih lesenih pripomočkov – valjčkov in lopatic.
Na kožo nanesemo zgolj olje, vso čarovnijo pa opravi masaža z anatomsko oblikovanimi lesenimi pripomočki.

Tovrstna anticelulitna terapija je 100-odstotno naravna in neinvazivna, spodbuja delovanje limfe in na ta način izgubo celulita, telo se preoblikuje, izboljša pa se tudi tonus kože. Po celotnem tretmaju boste samozavestno oblekli krajša oblačila in se pokazali tudi v kopalkah!

Maderoterapija – »Madera« = les

Maderoterapija izhaja iz eksotične Kolumbije, kjer so ročni masaži dodali popolnoma naraven material in s tem terapevtu omogočili boljšo obdelavo posameznega dela telesa.

Ob vsaki masaži anatomsko oblikovani leseni pripomočki omogočajo terapevtu dovoljšen pritisk, prav tako pa delujejo tudi na globoka tkiva.

S tem so zagotovljeni ugodni rezultati tretmaja, ki jih pacient opazi že po prvi terapiji. »Madera«, kar v španščini pomeni les, je kot naravni element povsem brez kontraindikacij za vso nepoškodovano kožo, ne povzroča alergijskih reakcij in na pacienta deluje zelo sproščujoče.

Maderoterapija je zato povsem naravna terapija za oblikovanje telesa.

Osovraženi celulit

Pomarančna koža ali celulit, ki se najraje naredi na ženski zadnjici, bokih in stegnih, pa tudi po trebuhu in nadlakteh, je vidna sprememba kože, s katero se spopada kar 80-odstotkov ženske populacije, ne glede na njihovo starost in telesno težo.

Celulit se nahaja tik pod kožo in je želatini podobna snov, ki jo sestavljajo maščobe, voda in odpadne snovi.

S časom se zgošča, kar na koži vidimo kot vse bolj izrazito pomarančno kožo (kožo z vdolbinicami).

celulit

Pri ženskah je bolj opazen zaradi same sestave kože, saj imajo kolagenska vlakna v podkožju drugače razporejena.

Celulit je torej pri večini žensk naravno prisoten in ga ni mogoče povsem odpraviti – lahko pa se izognemo njegovemu nadaljnjemu razvoju.

Celulit vpliva na krvni in limfni pretok v podkožju. V začetni fazi, ko so vdolbinice vidne le, če kožo stisnemo, sta limfa in krvni pretok delno motena in prihaja do zastajanja tekočin ter kopičenja odpadnih snovi pod kožo.

V naslednjih fazah pa celulit preoblikuje tudi samo strukturo kože, vse bolj moti dotok kisika in hranilnih snovi v podkožje, vezivna tkiva pa so vse manj elastična.

Okrog maščobnih celic nastajajo otrdeli skupki – vozlički kolagena, ki vplivajo na pomarančast videz kože ne glede na položaj telesa, koža pa izgubi zdrav tonus kože.

Zakaj maderoterapija deluje?

Maderoterapija s terapevtsko masažo problematičnih delov telesa z valjčki in lopaticami stimulira delovanje limfe, s čimer iz telesa odstranjujemo strupe in sproščamo telo.

Terapija deluje tako, da terapevt z različnimi lesenimi pripomočki pritiska, kroži in gnete po koži, s tem pa »razbija« maščobne vozličke pod kožo.

Iz maščobne celice se s tovrstnim »razbijanjem« izloča maščoba, zmanjšuje se tudi pritisk na limfni in krvni tok, da postaneta bolj prehodna.

S tem se poveča dotok kisika in hranljivih snovi, rezultat pa je izboljšan videz kože – zmanjšajo se vdolbinice, povečata se elastičnost in čvrstost kože.

Klasične anticelulitne tretmaje so izvajali z ročno masažo (glajenje s palcem, členki ali pestjo), suhim ščetkanjem oziroma vakuumsko masažo z aparati.

Lesene lopatice in valjčki maderoterapevtu omogočijo enakomeren pritisk in boljšo ter globljo terapijo kože – ne glede na trajanje masaže in fizično stanje terapevta. Delovanje na maščobne skupke je v vsaki terapiji enako močno in učinkovito.

Komu svetujemo maderoterapijo?

Ker se pri maderoterapiji uporablja le lesene pripomočke in negovalno olje, je maderoterapija povsem naraven pristop k oblikovanju telesa in učinkovit boj proti celulitu.

Nima torej nobenih kontraindikacij, pacient oziroma pacientka pa mora imeti na obravnavanih področjih zdravo in nepoškodovano kožo.

Prav tako ni nobenih starostnih omejitev, boljši učinek terapije in rezultati so pri celulitu v zgodnejši fazi razvoja, kakor v kasnejši fazi.

Ali je maderoterapija boleča?

Po spletu lahko zasledimo fotografije po opravljeni maderoterapiji, ki kažejo noge in zadnjico pacientke povsem posuto z velikimi podplutbami.

V tem primeru se terapevt ni prilagodil pacientkinemu telesu, neupoštevajoč njen prag bolečine je uporabljal preveliko silo.

Izkušen terapevt bo pri pacientki preveril, kolikšen pritisk je zanjo še udoben in primeren, da na koži ne bo pustil toliko vidnih sledi.

Ker gre za popularno metodo, se je poslužujejo različni kozmetični saloni in estetske ordinacije, zato se morate vselej temeljito prepričati o ustreznem znanju in izkušnjah terapevta, kateremu boste zaupali svoje telo.

Maderoterapija v Estetiki OMNIA

To sproščujočo terapijo za oblikovanje telesa, pomoč pri hujšanju, za izboljšanje tonusa kože in, predvsem, odpravo celulita si lahko podarite v profesionalnem in sproščenem okolju v Estetiki OMNIA, v varnih rokah izkušene terapevtke.

Predlagamo komplet 10 tretmajev, z 1–2 tretmajema na teden. Posamezna maderoterapija traja od 45 do 60 minut, odvisno od področja terapije. Največkrat tretiramo stegna in zadnjico, odlični rezultati pa so tudi na trebuhu in nadlahteh. Rezultate boste opazili že po prvem tretmaju! Za vzdrževanje izboljšanega videza kože in preprečevanja ponovnih nastajanj maščobnih vozličev svetujemo tretmaje skozi celo leto.

Tukaj fotografiji pred in po kompletu tretmajev maderoterapije v Estetiki OMNIA.

Reultati maderoterapijePred in po maderoterapiji

Dogovorite se za svoj termin v Estetiki OMNIA na info@klinika-omnia.com ali pokličite 059 103 103.