,

BB: Baby Botoks = Brez Bojazni

»Baby botoks« je eden izmed največjih preobratov estetske kirurgije v zadnjem letu in je hitro postal pravi hit med uporabniki, tudi slavnimi (ki si to upajo priznati).

Nikar se ne ustrašite zaradi imena – »Baby botoks« ne vsebuje nobenih dojenčkov in jim tudi ni namenjen!

Enostavno povedano gre za manjše enote uporabljenega botoksa v primerjavi s tradicionalno injekcijo, s katero zgladimo gubice in linije obraza.

Poleg zmanjšane doze gre tudi za prefinjeno tehniko usmerjenih mikro injekcij, da lahko z zmanjšano količino dosežemo osvežitev obraza, ki je zelo naravnega videza.

Idealna je torej za začetnice in tiste, ki se bojijo nenaravnega in zamrznjenega izgleda.

Baby botoks je nastal na željo uporabnikov

V zadnjih letih, ko injekcije botulinum toksina niso več takšen tabu in so jih sprejeli tudi mlajši uporabniki, ki so želeli tretma za prve znake staranja obraza, so k estetskim kirurgom pogosto pristopili pacienti z željo po manjši dozi botoksa.

Največkrat je k temu botroval strah, kako bo botoks sploh učinkoval na njihovem obrazu, da ne bodo videti izumetničeni.

V preteklosti je botoks namreč dobil neupravičen sloves, da je obraz uporabnika po injekciji botulinum toksina videti zamrznjen, negibljiv in nenaraven.

To pa zaradi neizkušenih zdravnikov, zobozdravnikov in ostalih injektorjev (predvsem čez lužo), ki so imeli slabo tehniko vbrizgavanja botoksa, saj so za vsakega pacienta uporabljali enako dozo.

»Baby botoks« uporablja povsem nasproten pristop, saj je cilj majhnih usmerjenih injekcij v prilagajanju posamezniku oziroma posameznici.

Namen je doseči  obnovitev svežine obraza, da je posameznik kar najbolj mladosten, a še vedno naraven.

Idealen je za začetnike in začetnice, da vidijo,  kolikšno pomladitev nam bo z majhno dozo uspelo doseči.

Estetski kirurgi vas bodo opozorili, da majhna količina kljub vsemu ni čudežna in da za globlje gube ne bo zadostovala, prav tako tudi učinek »drži« manj časa. To je tudi namen, da »spusti« hitreje kot standardna doza, torej v primeru, da vam ni všeč, ne bo predolgo deloval.

Najbolje je, če začetniki najprej preizkusijo »Baby botoks«,  po nekaj tednih pa se vrnejo in po potrebi oziroma na željo pacienta uporabimo še večjo dozo, ki je na koncu enaka tradicionalni količini botoksa.

baby botoks v omniji

Komu je Baby botoks namenjen?

Idealen je torej za vse, ki se prvič odločajo za injekcijo botoksa in želijo najprej videti, kolikšno osvežitev obraza lahko dosežejo z manjšo količino preparata.

Nežen učinek Baby botoksa je idealna izbira predvsem za tiste, ki želijo preprečiti pojav gubic in linij, ki nastanejo zaradi izrazite mimike obraza (specifične gube med obrvmi in na čelu, ki so posledica mrščenja in izražanja čustev z mimiko). To je glavna prednost botoksa, saj tako deluje že preventivno.

Gre torej za paciente in pacientke v njihovih dvajsetih letih, ki želijo preprečiti pojav mimičnih gub, še preden se sploh pojavijo.

»Baby botoks« vam torej pomaga, da ohranite svoj mladosten obraz.

»Baby botoks« se lahko uporablja tudi kot rednejše vzdrževanje mladostnega videza, namesto da dovolimo, da učinek prve injekcije po štirih do šestih mesecih povsem popusti in je nato ponovitev tretmaja malce bolj opazna – predvsem pri ljudeh, ki imajo močnejše gube in izrazitejšo mimiko obraza.

Alternativa z »Baby botoksom« je, da redno, na mesec ali dva (oziroma glede na potrebe posameznika) z majhno dozo, ki predstavlja približno polovice redne doze,  ohranjamo svežino in mladosten videz, ki smo ga pridobili s prvotno injekcijo botulinum toksina.

Idealen je tudi za bodoče neveste, ki si želijo na svoj veliki dan biti brezhibne in nočejo, da jim čudovito naličen obraz kazijo gubice, ki so pod plastmi pudra včasih samo še bolj opazne.

Zvezdnice ga obožujejo

Konec letošnjega julija je po medijih završalo, ko je zdravnik britanske klinike objavil slike bodoče angleške kraljice Kate Middleton – prej in potem s pripisom, da Kate obožuje »Baby botoks«.

Kraljeva palača je novico, seveda, kategorično zanikala, zdravnik pa je objavo moral umakniti, a »Baby botoks« je postal nova velika stvar v lepotni industriji.

Vsi so začeli o njem govoriti. Milenijci, stari med 20 in 35 let, ga uporabljajo za preprečevanje in ravnanje gubic. V Ameriki je narasla poraba injekcij botoksa za 22 odstotkov.

Botoks je eden najbolj popularnih preparatov za pomlajevanje in sedaj vam je na voljo v manjši količini, s preizkušeno in pacientu prilagojeno tehniko vbrizgavanja, katerega rezultat bo zvezdniško svež videz brez pretiranega »plastičnega« videza.

 

Ker v Estetiki OMNIA sledimo trendom, naša zdravnica pa posveča veliko časa dodatnim izobraževanjem in treningom po vsem svetu, vam nudimo tudi »Baby botoks«.

Pokličite nas in se naročite na posvet z zdravnico na 059 103 103 ali na info@klinika-omnia.com.