Povešene zgornje veke, napihnjene vrečke, podočnjaki in temni kolobarji pod očmi so neprijetne nadloge, s katerimi se srečuje precej ljudi.

Pogosto so težave dedne ali preprosto del naravnega staranja kože.

Obraz je videti postaran, ves čas utrujen, nekateri ljudje so kljub svoji mili naravi videti jezni in slabe volje.

Ženske obupajo nad uporabo senčil, saj je odvečne kože enostavno preveč, da bi si namazale oči.

A ne gre zgolj za kozmetične težave.

Koža zgornje veke se lahko povesi celo čez oko, kar , hkrati pa povzroča druge zdravstvene težave.

Bleferoplastika – korekcija zgornjih ali/in spodnjih vek

Obstaja precej preprost in kratek poseg, s katerim zavrtimo čas nazaj. Estetski poseg blefaroplastika je korekcija zgornjih ali/in spodnjih vek, s katerim dosežemo takojšnjo vrnitev v mladost in tam tudi ostanemo.

S posegom se namreč področje okoli oči pomladi in osveži, poseg pa je v večini primerov trajen (nekaj desetletij), zato je idealna rešitev za vse, ki iščete dolgotrajno izboljšanje videza svojega obraza, pri tem pa želite ohraniti naraven videz.

A estetskih operacij se še vedno držijo mnoge stigme.

Zaradi ponesrečenih primerov in pretiravanj, ki jih zasledimo med zvezdniki, se mnogi ne upajo odločiti za ta korak, četudi bi jim nedvomno izboljšal življenje.

Če malce pobrskamo po spletnih forumih vidimo, da se mnogo ljudi zanima za blefaroplastiko, a se, pogosto neupravičeno, zaradi zadržkov zanjo ne odločijo.

Za vas smo zbrali najpogostejše pomisleke proti blefaroplastiki, ki krožijo po spletnih forumih, in povprašali za nasvete izkušeno kirurginjo Estetike OMNIA, Dašo Kovačič Beković, dr. med., specialistko plastične in estetske kirurgije.

 

Bom videti kot presenečena sova?

Eden izmed zadržkov za poseg je dejstvo, da gre za trajen poseg in je paciente strah, da bi izgledale umetno ali pretirano popravljene, sploh ko po forumih krožijo takšni zapisi: »Pri nas ena zgleda kot sova, oziroma kot da je zmeraj presenečena,« ali pa: »Tudi jaz poznam eno, ki so ji prerezali nekaj narobe, en živec, zdaj ne more odpreti več očesa do smrti. Pazi h komu greš, eni so šušmarji na kvadrat, tudi znani priimki.«

Takšni neargumentirani in nedokazani zapisi lahko resnično zmedejo nekoga, ki se odloča za omenjeni poseg korekcije vek.

Brez skrbi, v Estetiki OMNIA se kirurginja posveti vsakemu pacientu posebej, dela zanesljivo in strokovno.

Je pa človeško telo individuum, torej lahko vsak drugače reagira na uporabljene materiale, zato se bosta pacient in kirurginja pri prvem posvetu najprej temeljito pogovorila o možnih zapletih in stranskih učinkih ter uskladila pričakovanja pacienta z dejanskimi rezultati posega.

Skrbno izberite estetskega kirurga!

V skorajda vsaki temi o blefaroplastiki najdemo uporabnike, ki poizvedujejo po referencah, zadovoljnostjo s posameznimi estetskimi kirurgi.

Ker je blefaroplastika tako neopazen poseg, navadno ne vemo, da je oseba bila na takšni operaciji in je zato neposredno ne moremo vprašati.

Najbolj pa ljudje še vedno zaupamo priporočilu od ust do ust, zato se spletni forumi zdijo idealno mesto, kjer lahko pridemo do takšnih informacij.

A bodite pazljivi in dobro opravite svojo domačo nalogo: za spletnim profilom se lahko skrije marsikdo in napiše marsikaj.

Zavedati se morate, da je blefaroplastika poseg, s katerim želimo obraz le osvežiti in pomladiti, s tem posegom ne iščemo korenitih sprememb pri videzu obraza.

Pri izbranem estetskem kirurgu ali kirurginji se morate počutiti udobno in vzbujati vam mora samozavest, da je vaša odločitev pravilna in bo rezultat resnično naraven in pomlajen videz.

Glavno načelo Estetike OMNIA in kirurginje Daše Kovačič Beković je kar najbolje doseči naraven in osvežen videz. Poglavitno nam je, da uskladimo vaša pričakovanja z realnimi rezultati, da razvijemo pristen in zaupljiv odnos ter, seveda, vaše končno zadovoljstvo po posegu.

Kako dolgo bo moj obraz otečen?

Pacienti, ki se odločajo za estetski poseg, si pogosto želijo diskretnosti. Težko je v službi prikriti dejstvo, da ste obiskali estetskega kirurga, če se po odsotnosti v službo vrnete otečeni in s podplutbami na obrazu.

Dejstvo je, da je koža okoli oči najtanjša na človeškem telesu, zato so modrice po opravljeni blefaroplastiki povsem normalne, prav tako področje okoli oči po posegu precej oteče.

A ni razloga za skrb, oteklina prične že takoj po posegu plahneti, če le sledite navodilom zdravnice – ne nosite kontaktnih leč, hladite področje okoli oči in počivate.

Po petih do sedmih dneh vam odstrani tudi šive in s sončnimi očali se že lahko odpravite v javnost, brez da bi kdo kaj opazil. Okrevanje ponavadi traja le teden dni, redko 14 dni.

Ko vam zdravnica dovoli, lahko že manjše podplutbe zakrijete s pudrom in nihče ne bo posumil, zakaj ste izostali iz službe. Boste pa verjetno prejeli nekaj komentarjev, kako vam je dobro del dopust – zaradi spočitega videza!

Tudi uporabniki na forumu potrjujejo kratko okrevanje: »Mož je bil pred sedmimi leti, operacija super uspela, dosti bolj odprt pogled ima in dosti mlajše zgleda. /…/ Okrevanje ni bilo tako dolgo, se mi zdi, da nekje teden dni je bil malo otečen, pomagali so hladni obkladki na oči. Potem pa je bilo hitro dobro.«

Več o postopku posega v Estetiki OMNIA in okrevanju preberite tukaj.

Blefaroplastika je eden najpogosteje opravljenih estetskih posegov na svetu.

Tudi ta podatek vas lahko pomiri, da gre za utečen in dobro naštudiran postopek, ki bo vaš obraz pomladil, saj bo izbrisal utrujenost z obraza in vas osvežil.

Kljub vsemu pa gre za operativni poseg, zato je nujno, da je pacient o svoji odločitvi prepričan in da verjame v izbranega kirurga ali kirurginjo. Tako gre na poseg brez skrbi, med okrevanjem se sprosti in si tako hitreje opomore.

Izjemnega pomena je torej izbira pravega estetskega kirurga – v Estetiki OMNIA boste spoznali življenjsko, prijazno in zelo strokovno kirurginjo Dašo Kovačič Beković, ki je znana po svojem pristnem odnosu s pacienti in občutku za sočloveka.

Nobena razlaga ji ni odveč, zato se boste brez skrbi prepustili njenim rokam, iz ordinacije pa odkorakali naravno osveženi, pomlajeni in zadovoljni s svojim videzom.