Izsušena koža kliče na pomoč!

Za nami je dolgo in vroče poletje, ki je s svojimi temperaturnimi ekstremi in nihanji dodobra postavilo na preizkus našo kožo. Rezultat je izsušena, občutljiva in utrujena koža, ki kliče na pomoč. Izsušeno kožo prepoznamo po značilnemu luščenju zgornjih plasti (kar je še posebej opazno, ko nanjo nanesemo puder), posledično pa ima naša koža videz postarane, zgubane kože.

Odgovor? Hidriranje kože.
Koži moramo čim hitreje pomagati, jo ponovno hidrirati in na najbolj kakovosten način povrniti vlažnost. Seveda najprej pomislimo na našo vsakodnevno vlažilno kremo, a kaj, ko le-ta ne zadostuje. Koža potrebuje dodatno nego, ki ji bo pomagala najhitreje povrniti naravno vlažnost. Načinov, kako ponovno kožo osvežimo, pa je več:

 • Mezoterapija s hialuronom
  Mezoterapija je postopek, ki koži povrne sijaj, jo pomladi in osveži. Z zelo tanko iglo neposredno v kožo vnesemo hialuron na pravo mesto, da se koža z njegovo pomočjo obnovi in izboljša. Tako koži ponudimo, kar potrebuje, natanko tam, kjer to potrebuje. Za razliko od vaših krem in serumov, ki večinoma ostanejo zgolj na površini kože, hialuron z mezoterapijo vnesemo v globino kožnih celic, kjer lahko najbolj učinkovito delujejo pri obnovi kože. Hialuronska kislina v koži nase dodatno veže 20%vlage, kar kožo dodatno osveži, napne in regenerira.
 • Kemični piling
  Pri kemičnem pilingu z uporabo določene vrste in jakosti kisline povzročimo luščenje vrhnjih plasti kože in posledično regeneracijo spodnjih plasti kože. Preprosto povedano povzročimo načrtno in kontrolirano poškodbo kože, da se spodnje plasti obnavljajo in se tako na koži vidno izboljšajo sama tekstura, gubice, pigmentne nepravilnosti.
 • Prašek Hidrokolagen
  Prašek, ki ima v sebi hidroliziran kolagen, zaužijemo in tako dejansko od znotraj nahranimo kožo. Sestavine (kolagenski peptidi in koncentrati aminokislin) koži vrnejo dragoceni kolagen, ki začne v našem telesu upadati že po 25. letu, najdemo pa ga v koži, kosteh, vezeh, kitah in hrustancu, skrbi pa za elastičnost. S kolagenskim praškom torej ne samo obnavljamo in hidriramo kožo, ter se tako borimo tudi proti znakom staranja, temveč celostno vračamo telesu beljakovine, iz katerih je sestavljenih kar 30 % vseh beljakovin v telesu.
 • Plasmolifting ali mezoterapija z lastno trombocitno plazmo
  Postopek poteka tako, da vam s tanko iglo vzamemo nekaj mililitrov krvi in jo nato prečiščeno (brez krvnih celic, le plazmo) apliciramo nazaj v obraz. Z vašo lastno krvjo oz. plazmo, ki je bogata s rastnimi faktorji, obrazu povrnemo lesk, sijaj, vlago in svež videz. Tovrstna mezoterapija je sicer slišati malce zastrašujoče, a je izredno varna in najbolj naravna metoda hidracije in osvežitve vaše kože.

»Vampirski face lift« Kim Kardashian in Bar Rafaeli
Prav slednji postopek, uporaba lastne krvi oz. plazme, je na mestu najbolj priljubljenih, a tudi najbolj nenavadnih estetskih postopkov povzdignila Kim Kardashian, ko je razkrila, da z njim skrbi za svoj svež videz. Svetovni mediji, nepoučeni o pozitivnih učinkih tega postopka, so mu nadeli ime »vampirska obrazna nega« in še danes ga v nekaterih člankih uvrščajo na sezname najbolj nenavadnih postopkov, ki se jih poslužujejo slavni za lep videz. Ko se je prah malce polegel, pa se je o tej tehniki, imenovani tudi PRP terapija (»Platelet Rich Plasma«), pisalo tudi pozitivno – kako plazma igra ključno vlogo pri obnovi celic. Namreč v plazmi je veliko rastnih faktorjev, ki kožo obnovijo, pomladijo in osvežijo.

Kim Kardashian, ki je s slavno fotografijo med postopkom, ki jo je objavila na socialnih omrežjih, postavila plasmolifting pred oči javnosti, pa je sledilo še veliko zvenečih imen – vsaj tistih, ki o teh zadevah odprto govorijo in jih delijo s svojimi sledilci. Ena takih je bila tudi supermanekenka, lepotica Bar Rafaeli.

Jesen je čas za obnovo!
Jesen je najboljši čas, da svoji koži privoščite nego, ki bo najbolje poživila, hidrirala in osvežila vaš obraz. Moč sonca pojenja, koža pa je po poletju najbolj potrebna pomoči. Če je odločitev pretežka, smo na voljo vrhunski strokovnjaki Estetike Omnia, ki se vam vselej posvetimo in po strokovnem pregledu tudi predlagamo najprimernejšo terapijo za vaš tip kože in vaš življenjski slog. Opogumite se in priskočite vaši koži na pomoč!